Omurga ve ekstremitelerin kapsamlı manuel terapi kursu, %30 teorik ve %70 pratik içerik içeren çevrimiçi ve yüz yüze oturumlar içeren hibrit bir kurstur. Bu ders, kanıta dayalı bir yaklaşım izleyerek manuel terapi alanında fizyoterapistler ve sağlıkla ilgili diğer klinisyenler arasında temel bilgi ve uygulamalı uygulamaların geliştirilmesine vurgu yapmaktadır. Bu dersin içeriğinin çoğu biyomekanik, nörofizyoloji ve ortopedik manuel terapi (OMT) ilkelerine dayalı olarak tasarlanmıştır. Bu derste, osteopati ve kayropraktik ile ilgili teknikler de gözden geçirilecektir. Bu dersin en önemli amaçlarından biri, katılımcılara manuel terapinin nedenleri, mantığı ve doğru yaklaşımı hakkında fikir vererek, hangi durumun hangi tekniğin uygun olduğunu bilmelerini sağlamaktır.
Bu kursta katılımcılar, her bir tekniğin nedenlerini ve ortopedik manuel terapi, osteopati ve kayropraktik arasındaki benzerlikleri ve fark noktalarını anlayacaklardır.
Manuel terapinin temel unsuru iyi bir değerlendirmedir. Bu kursta, Katılımcılar en iyi değerlendirmeleri (kanıtlara dayalı) ve sonuçlarını nasıl birlikte çalışacaklarını öğreneceklerdir.
Yüz yüze kurslara harcanan zamanı mümkün olduğunca azaltmak için pratik içeriğin çoğunu çevrimiçi web seminerleri aracılığıyla gözden geçireceğiz. Katılımcıların tedavilerinde tüm içerikleri ve teknikleri rahatlıkla uygulayabilmeleri de bizim için önemlidir. Bu amaca ulaşmak için bu stratejiler tasarlanmıştır ve bunları kursta uygulayacağız:
1- Pratik teknikler için yüz yüze oturumların tüm zamanlarını ayarlamak;
2- Ders süresince tüm tekniklerin öğretim elemanı gözetiminde uygulanması;
3- Manuel terapide klinik karar verme sürecine odaklanmak;
4- Farklı manuel terapi yaklaşımları arasında mantıksal bir bağlantı kurmaya çalışmak;
5- Katılımcılar için standart bir manuel terapi el kitabı sağlanması;
6- Dersin içerik ve tekniklerine dayalı bir klinik karar verme haritası tasarlamak;
7- Katılımcıların sorunlarını ve hatalarını çözmek için çevrimiçi bir Hata Ayıklama oturumu ayarlama.
Kursun final gününde yapılacak olan kursun final sınavına tüm katılımcılar “bitirme sertifikası” almak için katılabilirler.
Ana İçerik:
- Ortopedik manuel terapi vurgusu ile manuel terapinin prensipleri
- Çeşitli ortopedik manuel terapi yaklaşımlarının yakınsama noktaları
- Manuel terapi ile ilgili biyomekanik ve pato-mekanik
- Manuel terapi prosedürü için temel değerlendirmeler
- Klinik Karar Verme
- Lomber ve servikal omurga ve esktremite kaslarının fonksiyonel değerlendirmesi
- Yüksek hızlı düşük genlikli (HVLA) teknikler
- Kas enerjisi teknikleri (MET)
- Strain counterstrain teknikleri